The strongest karate

Kyokushin karate

Grunnleggeren av kyokushin

Masutatsu oyama

Masutatsu Oyama (født 1923, død 1994) var en koreansk karateutøver, mest kjent for å ha grunnlagt karatestilarten kyokushinkai i 1957. Han ble ofte beskrevet som en levende legende.

 

Masutatsu Oyama ble født i Sør-Korea, hvor han het Choi Yeong-eui.

 

Han flyttet til Japan da han var 15 år, og tok da navnet til den nye japanske familien sin.

 

 

Han begynte sin lære innen kampsporten med tempo ii en alder av 9 år, for så å fortsette med judo og karate. Etter å ha trent karate i flere år, under ulike læremestrene (Gichin Funakoshi, og Gongen Yamaguchi), flyttet Masutatsu etter andre verdenskrig opp i fjellet. Her bodde han isolert og trente hardt i totalt 3 år, hvorav han tilbragte det første året i et isolert tempel, og de siste 2 årene i en hytte han bygde selv, hvor han livnærte seg av det han fant i naturen rundt seg.

 

Da han returnerte fra fjellet flyttet han inn ved siden av et slaktehus, hvor han etterhvert begynte å teste sin styrke og teknikk mot kyrne som skulle slaktes. Dette førte etterhvert til at han stilte opp i kamper mot store okser på ca. 450 kg, hvor han kun brukte never og bein til å utkonkurrere de. Totalt sloss han med og utkonkurrerte rundt 50 okser. Dette gjorde han for å teste menneskelige grenser og styrken i karate. Hans styrke og teknikk var enorm, og han slo oksens horn rett av med bare neven. Han konkurrerte ikke bare mot okser, men også mot ulike kampsportutøvere fra forskjellige grener/stilarter, som han beseiret en etter en.

 

Etter disse hendelsene fikk Masutatsu Oyama tilnavnet «den guddommelige hånd». Han brukte store deler av livet sitt på å undervise og fremme det som etterhvert ble kjent som The Kyokushin Style på 1950-tallet.

Kyokushin

Kyokushin er en form for karate grunnlagt av Sosai Masutatsu Oyama i 1963. 

«Kyoku» betyr ytterst eller ultimat.

«shin» betyr sannhet eller virkelighet. 

Stilarten er kjent for sin harde og realistiske trening, og stiller strenge krav til utøverene og krever streng disiplin. Det er av stor betydning å forstå at fremskritt og utvikling i karate er tidkrevende. Utøverne må lære seg å forstå at et skritt om gangen er en selvfølge og en forutsetning for å bli en god karateutøver. 

Det finnes ingen snarvei i karaten.

The kyokushin spirit

The kyokushin ideal

trening

Karatetrening er ensbetydende med utallige repetisjoner. Noen snarvei utenom dette finnes ikke. Den sanne og dype forståelse av karate er et resultat av trening, og kommer med årene for de som målbevisst går inn for å lære. Alle karateutøvere anbefales å tilegne seg mest mulig kunnskaper om karate, både når det gjelder teori og praksis. Skal en få full forståelse og utbytte av karate, må en legge hele sin konsentrasjon i treningen.

 

For at en bedre skal forstå undervisningen innen Kyokushinkai-karate er det utarbeidet syv punkter som gjør det lettere å skjønne hvorfor utviklingen er trinnvis:

Det er viktig å erkjenne at fremskritt og utvikling i karate er tidkrevende. Utøverne må innse at ett skritt om gangen er en selvfølge og en forutsetning for å bli gode i karate.

"mas Oyama"

one must try everyday to expand one's limits